Home
Retraite?
Aanbod
Wandelretraite
Ignatiaanse retraites
Meer Ignatiaans
Achtergrond
Kerngroep Impuls
Contact
Diversen
Links

Bijgewerkt:

1 juni 2009

Ignatiaanse retraites

Retraite: wat is dat?

Nooit van gehoord?

Deze website biedt U de mogelijkheid om verschillende vormen en betekenissen van retraite te ontdekken.

Of roept het woord `retraite` oude herinneringen en beelden op van een groep middelbare scholieren, een week lang gekkend in een verafgelegen bezinningshuis? Toegesproken door een zuster of pater?

Op deze website kunt U oude beelden vergelijken met de werkelijkheid van nu.

Van Ignatiaanse retraites tot retraites uit andere tradities en nieuwe vormen. Voor dit laatste kunt U terecht op de pagina Diversen en Startpagina Retraites.

Ignatiaanse retraite: waar gaat dat over?

Op de bladzijde Ignatiaanse retraite vindt U hierover meer uitleg en U kunt de achtergronden van de Ignatiaanse retraite lezen.

Is dat iets voor mij?

Deze website is een uitnodiging of een poort om binnen te gaan en de mogelijkheden te verkennen. Achter elk adres zitten personen die U verder kunnen helpen bij de zoektocht. Zo klonk het tijdens de NCRV-uitzending op 28 mei 2007: Klik hier!!

of http://www.ncrv.nl/ncrv?nav=kpmrzCsHtGAgbCvaCbBWsG

Dit waren reacties van enkele deelnemers in 2006:

bullet

"Thuis gekomen van een geweldige retraiteweek, zag ik dat de druif tijdens mijn afwezigheid enorm was gegroeid. Ik krentte en diefde hem en terwijl ik daar zo mee bezig was, realiseerde ik me dat dat precies was wat God de afgelopen week met mij heeft gedaan. Hij heeft me liefdevol gesnoeid, gediefd en gekrent, zodat ik tot volle groei en wasdom kan en mag komen....". Hermie,  juli 2006

 

bullet

Al vele jaren volgen mijn vrouw en ik jaarlijks een retraite. Wij ervaren een retraite als een soort geestelijke sauna…. 

…Dan valt tijdens mijn bespiegelingen mijn oog ineens op de tekst in Joh. 15: 4 en 5 waarin Jezus tegen zijn vrienden zegt: “Blijf in mij, dan blijf ik in jullie.. Jezus, als de vriend die er altijd is. Mét mij, ín mij.

Ik bedenk dat een vriend mij ook eerlijk zal zeggen als ik verkeerd bezig ben.

Hoe kan ik de stem van Jezus horen?

Ik probeer in de stilte in dialoog te gaan met Jezus. Ik weet dat Jezus staat voor liefde, gerechtigheid en mededogen. Zodra ik daar in strijd mee handel zit ik op de verkeerde weg. Die dialoog is voor mij het moeilijkste. En toch kan ik de stem – soms – horen. Dwars door mijn eigen innerlijke drukte heen.

Frans, juli 2006

 

Welkom!